Geschikt voor renovatie en nieuwbouw

Deze video legt in 2.18 minuten uit hoe Fresh-r bewoners blij maakt

Fresh-r is de beste oplossing voor appartementen

Bewoners stellen steeds hogere eisen aan de gezondheid van hun woning en de overheid stelt meer eisen ten aanzien van het klimaat en CO2 uitstoot.

Fresh-r biedt een oplossing voor deze wensen met een ventilatiesysteem dat specifiek gemaakt is voor appartementen en kleine woningen.

Probleemwoningen – woningen die last hebben van vocht, schimmel, tocht, stank en fijnstof – kunnen aangepakt worden tijdens bewoning, door installatie binnen een halve dag zonder buizen of rommel. Bij groot onderhoud of renovatie maakt de Fresh-r labelsprongen mogelijk in combinatie met kierdicht maken en isolatie.

Een prijswinnende propositie

Mitros en Passivehouse winnaar 2018

Voor gezonde appartementen

Een Fresh-r ventileert 20 tot 120 m3 per uur. Daarom is het zo geschikt voor appartementen. Door de krachtige koperen warmtewisselaar is de Fresh-r zo compact dat het apparaat in de buitenmuur past en buizen niet nodig zijn. Het is niet alleen ruimte die bespaard wordt met Fresh-r.

Fresh-r ventileert vraaggestuurd, waar en wanneer het nodig is. De functie van de woonzone bepaalt welke ventilatie het meest geschikt is. Met eenvoudige aanpassingen wordt hiermee veel geld bespaard. Bovendien is het een no-regret maatregel, omdat de decentrale ventilator met warmteterugwinning ook bij strengere klimaateisen blijft voldoen.  

Het weinige onderhoud gaat gemakkelijk en kan ook door bewoners zelf uitgevoerd worden. Zo is Fresh-r de voordeligste oplossing voor appartementen in aanschaf én onderhoud.

Omdat Fresh-r de beste oplossing bleek voor het op peil houden van gezonde en comfortabele binnenlucht, won het de 100%GZNDWonen Challenge van woningcorporatie Mitros in Utrecht en de Passive House Component Award in Duitsland.

 

De energietransitie moet wel betaalbaar blijven

Fresh-r Luchtstromen

Wat je bespaart hoef je ook niet op te wekken

De decentrale ventilatie van Fresh-r gebruikt de warmte van de uitgaande lucht om de binnenkomende frisse lucht op te warmen. Dat bespaart 80 tot 90% van de warmtekosten. Het apparaat blijft het gewoon doen als het vriest waardoor de warmtevraag veel kleiner is.

Zodoende is een kleinere warmtepomp of minder infraroodverwarming nodig. De initiële investering in verwarmingscapaciteit en de stookkosten per maand zijn dus veel lager.

Fresh-r is geinstalleerd in woningen van o.a. De Goede Woning, Mitros, Plavei, Viverion, Woonwaard, Wonen Limburg

Meten is weten

Monitoring op afstand

Fresh-r meet hoe het staat met zuurstof, de luchtvochtigheid en optioneel fijnstof in de binnenlucht, zodat hij weet waar en wanneer geventileerd moet worden. Deze gegevens worden via een web-app inzichtelijk gemaakt. Bewoners en beheerders kunnen dus altijd zien hoe het gaat met het binnenklimaat van een appartement en de werking van de ventilatie. Ook op afstand.

Meer over de Fresh-r web-app

Fresh-r wifi connected met webapp

Afspraak maken?

We leggen het graag persoonlijk uit

Tocht, stank en schimmel stoppen? Het binnenklimaat verbeteren? Energie besparen? Op zoek naar de laagste investering, gebruiks- en onderhoudskosten voor het Paris-proof maken van appartementen? We leggen graag persoonlijk uit hoe Fresh-r hierin slaagt. Bel 088 818 2600 of maak een afspraak door onderstaande velden in te vullen.

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Producten van Fresh-r

De voordelen van Fresh-r

Voorbeelden waar Fresh-r is toegepast

Partners