Energie die je niet verliest hoef je ook niet op te wekken

Fresh-r Luchtstromen

Fresh-r is als een ademend raam

Het houdt de warmte binnen, terwijl de binnenlucht fris blijft. In de zomer werkt het andersom. Dan wordt de koelte binnengehouden. De Fresh-r past in muur of kozijn en neemt geen ruimte in beslag.

De Fresh-r kan ook op de muur geplaatst worden, waarbij slechts twee gaten van 160 mm nodig zijn. Bij renovatie wordt eventueel het voorblad van de spouw uitgezaagd en zit de hele unit in de spouw. Bij prefab muren of kozijnen wordt de unit van tevoren ingebouwd.

Ook als het buiten vriest, blijft een Fresh-r het goed doen. Daardoor wordt de warmtevraag veel kleiner, waardoor een kleinere warmtepomp of minder infrarood-verwarming nodig is bij de stap naar gasloos verwarmen of nul-op-de-meter.

Unieke koperen kern

Unieke koperen kern

Ongeëvenaarde thermische efficiëntie

Een warmtewisselaar van geweven fijn koperdraad maakt Fresh-r compact en efficiënt. Want koper geleidt warmte 1000 keer beter dan kunststof, het materiaal waar andere warmtewisselaars van gemaakt worden.

De uitgaande en inkomende lucht raken elkaar nooit. Toch wordt er warmte overgedragen van de één naar de ander. Dat gaat via zeer fijn koperdraad. Warmte stroomt van warm naar koud en bij koper gaat dat met een warmteoverdrachtscoëfficiënt van 400 W/mK. De warmtewisselaar van Fresh-r is daarom zeer effectief. Dit heeft als gevolg dat de warmtewisselaar (WTW) compact is, de ventilatoren minder energie gebruiken, dynamisch vraaggestuurd werken en stiller zijn en dan andere ventilatoren met warmtewisselaar. Daarom past het apparaat van Fresh-r in of op de buitenmuur of in het raamkozijn, zonder dat bewoners er last van hebben.

Probleemwoningen, die last hebben van vocht, schimmel, tocht, stank of fijnstof kunnen aangepakt worden tijdens bewoning door installatie binnen een halve dag zonder rommel. Bij groot onderhoud of renovatie maakt de Fresh-r een of meerdere labelsprongen mogelijk in combinatie met tochtdicht maken of eenvoudige isolatie.

Fresh-r is de enige decentrale ventilatie met WTW die Passiefhuis gecertificeerd is, voldoet aan BENG normen en heeft een gelijkwaardigheidsverklaring voor het bouwbesluit.

Een onmisbare innovatie voor de energietransitie

Fresh-r systeem in delen

Slimme techniek die woningen gezond houdt zonder energie te verspillen

De Fresh-r bestaat uit een doos-constructie met daarin twee ventilatoren die in tegenovergestelde richting blazen. Met slimme meet- en regeltechniek die in de winter warmte hergebruikt en in de zomer koelte.
Houdt gebouwen comfortabel en de lucht gezond, zonder energie te verliezen. Vraaggestuurde en gebalanceerde ventilatie die past in de gevel.

  1. Warmtewisselaar met koperen kern.
  2. Fijnstof-filter houdt pollen en deeltjes buiten (optioneel).
  3. De luchtkwaliteit wordt bewaakt door de CO2-sensor en de vochtigheidssensor.
  4. Ventilatoren verversen de binnenlucht indien nodig, met een capaciteit van 120 m3 per uur.
  5. Wifi-antenne verzendt verzamelde gegevens voor online inzicht in prestaties.
  6. Past op een afzuigkanaal van natte ruimtes (maximaal 10 meter Ø125 mm) om cascade-ventilatie mogelijk te maken.
  7. Houten frame voor eenvoudige montage tijdens installatie.

Fresh-r installatie meemaken?

Ervaren hoe je Fresh-r in een paar uur installeert?

Fresh-r is ideaal voor het gezond en schimmelvrij houden van appartementen, en zo energiebesparend dat het zeer geschikt is voor gaslooswonen en passiefbouwen.

Bovendien is het makkelijk te installeren en te te onderhouden. Hier zie je een filmpje over hoe je Fresh-r installeert.

Wil je het zelf en keer een installatie meemaken? Bel dan 088 818 2600 of maak een afspraak door onderstaande velden in te vullen.

Deze video legt in het Engels uit hoe je Fresh-r installeert

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Producten van Fresh-r

De voordelen van Fresh-r

Voorbeelden waar Fresh-r is toegepast

Partners