Unieke koperen kern

Ongeëvenaarde thermische efficiëntie

Een warmtewisselaar van geweven fijn koperdraad maakt Fresh-r compact en efficiënt. Want koper geleidt warmte 1000 keer beter dan kunststof, het materiaal waar andere warmtewisselaars van gemaakt worden.

De uitgaande en inkomende lucht raken elkaar nooit. Toch wordt er warmte overgedragen van de één naar de ander. Dat gaat via zeer fijn koperdraad. Warmte stroomt van warm naar koud en bij koper gaat dat met een warmteoverdrachtscoëfficiënt van 400 W/mK. De warmtewisselaar van Fresh-r is daarom zeer effectief. Dit heeft als gevolg dat de warmtewisselaar (WTW) compact is, de ventilatoren minder energie gebruiken, dynamisch vraaggestuurd werken en stiller zijn en dan andere ventilatoren met warmtewisselaar. Daarom past het apparaat van Fresh-r in of op de buitenmuur of in het raamkozijn, zonder dat bewoners er last van hebben.

Probleemwoningen, die last hebben van vocht, schimmel, tocht, stank of fijnstof kunnen aangepakt worden tijdens bewoning door installatie binnen een halve dag zonder rommel. Bij groot onderhoud of renovatie maakt de Fresh-r een of meerdere labelsprongen mogelijk in combinatie met tochtdicht maken of eenvoudige isolatie.

Fresh-r is de enige decentrale ventilatie met WTW die Passiefhuis gecertificeerd is, voldoet aan BENG normen en heeft een gelijkwaardigheidsverklaring voor het bouwbesluit.