Mitros en Passivehouse winnaar 2018

Voor gezonde appartementen

Een Fresh-r ventileert 20 tot 120 m3 per uur. Daarom is het zo geschikt voor appartementen. Door de krachtige koperen warmtewisselaar is de Fresh-r zo compact dat het apparaat in de buitenmuur past en buizen niet nodig zijn. Het is niet alleen ruimte die bespaard wordt met Fresh-r.

Fresh-r ventileert vraaggestuurd, waar en wanneer het nodig is. De functie van de woonzone bepaalt welke ventilatie het meest geschikt is. Met eenvoudige aanpassingen wordt hiermee veel geld bespaard. Bovendien is het een no-regret maatregel, omdat de decentrale ventilator met warmteterugwinning ook bij strengere klimaateisen blijft voldoen.  

Het weinige onderhoud gaat gemakkelijk en kan ook door bewoners zelf uitgevoerd worden. Zo is Fresh-r de voordeligste oplossing voor appartementen in aanschaf én onderhoud.

Omdat Fresh-r de beste oplossing bleek voor het op peil houden van gezonde en comfortabele binnenlucht, won het de 100%GZNDWonen Challenge van woningcorporatie Mitros in Utrecht en de Passive House Component Award in Duitsland.