Fresh-r web-app
In dit scherm zie je de hoeveelheid verse zuurstof die de Fresh-r heeft binnengebracht en CO2 die naar buiten is geventileerd.
De gele streepjes tonen de hoeveelheid CO2 in het aantal deeltjes per miljoen (PPM). De Fresh-r streeft ernaar deze beneden de 1200 te houden omdat men zich daarbij prettig en helder voelt.
Het groene vlak toont de hoeveelheid lucht die door de Fresh-r geventileerd wordt.
In de cirkel staan twee cijfers en u kunt zien dat voor deze dag het gemiddelde CO2 gehalte 685 PPM was en het gemiddelde volume 37 m3 lucht per uur was.
Rechts in het scherm staan 3 grafieken:
Een grafiek met de binnen- en buitentemperatuur een oranje en paarse lijn. Er staat ook hoeveel CO2 door verse zuurstof is vervangen, in dit geval 300 liter.
In het midden een grafiek met de hoeveelheid lucht die ververst is. Je ziet dat deze in de avond hoger is omdat er dan meer mensen thuis zijn. In totaal 878 m3 lucht geventileerd is deze dag.
Op de onderste grafiek staat hoeveel energie er terug gewonnen is en hoeveel energie je bespaard ten opzichte van het gebruik van een standaard mechanisch ventilatiesysteem. In dit geval respectievelijk bijna 3000 en ruim 9000 Wh. Dat laatste is bij een KWh prijs van 22 cent, 2 Euro energiekosten per dag.
In dit scherm zie je de hoeveelheid vocht die door de Fresh-r is afgevoerd.
De grafieken werken hetzelfde als hiervoor is toegelicht voor zuurstof/CO2/energie.
In de linker cirkel staat in de blauwe en gele getallen respectievelijk de gemiddelde relatieve luchtvochtigheid en de gemiddelde temperatuur binnen, gedurende het hele etmaal.
Rechts in het scherm ziet u bij de middelste grafiek staan dat deze dag 86 ml water is afgevoerd in vloeibare vorm en ruim 2000 gram (dus 2 liter) in de vorm van waterdamp. U ziet in deze grafiek ook dat de relatieve luchtvochtigheid heel stabiel is geweest gedurende de dag (40-45 %).
In de onderste grafiek rechts ziet u het dauwpunt in de grijze lijn en de buitentemperatuur in de paarse lijn. Het dauwpunt is de temperatuur waarbij het vocht in de lucht gaat condenseren. Als er ergens in huis een koude plek is die in de buurt komt van de dauwpunttemperatuur dan zal daar condens ontstaan. Als dat vaak of langdurig gebeurt, dan kan dat leiden tot vocht- of schimmelplekken.
No Comments found.