Breathe in, breathe out
Filters
Zoek

Fresh-r kantoor

Mensen voelen zich goed als ze buiten zijn. Want frisse lucht doet je goed.

Dus als je wil dat mensen zich goed voelen op kantoor, zorg dan voor frisse lucht. Goede luchtkwaliteit is letterlijk van levensbelang. Uit diverse wetenschappelijke studies blijkt steeds duidelijker dat de kwaliteit van het binnenklimaat een directe invloed heeft op de gezondheid en het prestatievermogen. Binnen veel kantoorruimtes wordt het CO2-gehalte van de lucht gedurende een werkdag te hoog en dat kan leiden tot gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid.

Werkgevers zijn gebaat bij een goed binnenklimaat

Fris je werk kunnen blijven doen, is van ultiem belang. Je voelt je vaak beter in frisse buitenlucht dan in een vergaderzaal. Werknemers vormen de kern van een bedrijf, zij  maken het verschil. En zij verdienen het geld. Als zij zich goed voelen en beter presteren, dan is dat ook goed voor de onderneming. Een gemiddelde onderneming is per werknemer ongeveer 3000 euro per jaar kwijt aan ziekteverzuim. Als je op kantoor een klimaat creëert waarbinnen werknemers goed kunnen functioneren en die niet of veel minder te maken krijgen met allerlei lichamelijke klachten, kunnen die kosten fors omlaag.

Invloed van slechte luchtkwaliteit op de gezondheid is groot

De Amerikaanse Harvard University verricht al meer dan twaalf jaar onderzoek naar indoor climate. Langzamerhand worden steeds beter zichtbaar dat de kwaliteit van de binnenlucht veel invloed heeft op de gezondheid, het afweersysteem en het cognitieve vermogen. We kunnen bijvoorbeeld het voortdurend hebben van hoofdpijn op het werk, waarvan men eerder vermoedde dat iemand te lang achter zijn bureau had gezeten, beter toeschrijven aan een slechte luchtkwaliteit. Harvard heeft een aantal testen uitgevoerd op groepen proefpersonen die in ruimtes met wisselende luchtkwaliteit werden geplaatst. Mensen in een ruimte met een CO2-gehalte van onder de 800 ppm (parts per million) functioneerden normaal, maar bij mensen in de ruimte met de slechtste luchtkwaliteit, die met een CO2-gehalte van boven de 2000 ppm, verminderde het vermogen om goede beslissingen nemen met maar liefst 94 procent.

Fresh-r houdt de binnenlucht schoon

Fresh-r is makkelijk op een muur of in een raamkozijn te installeren. Het houdt precies bij wat de luchtkwaliteit is, die kun je altijd aflezen op iedere gewenst digitaal apparaat. De CO2-gestuurde ventilatie zorgt er ook nog eens voor dat de lucht die naar binnen komt, bijna net zo warm is als de binnenlucht. Wie dit systeem ophangt, krijgt voldoende frisse lucht. Je kunt op kantoor natuurlijk de ramen openzetten, maar dan zitten werknemers op de tocht en het zorgt voor een hogere energierekening. Fresh-r functioneert als een raam dat altijd open staat, maar het grote voordeel is dat je geen tocht ervaart én het beter is voor het milieu.

Tonen per pagina

Fresh-r Raamkozijn

Deze Fresh-r is een decentrale ventilatie-eenheid met warmteterugwinning die in een venster past. Zeer geschikt voor kantoren en bestaande woningen – helemaal als er toch drie-dubbel glas geplaatst wordt. De Fresh-r verbetert de luchtkwaliteit en verlaagt tegelijkertijd uw energierekening. De Fresh-r is responsief vanwege zijn CO2-, RV- en temperatuursensoren. In de zomer wordt de warmte buiten gehouden, in de winter de warmte binnen, ook bij temperaturen onder het vriespunt. Wordt compleet geleverd met alle armaturen en fittingen die nodig zijn voor de installatie. Als een optionele extra kan de Fresh-r worden geleverd met een filter tegen pollen, fijnstof en dieseldeeltjes.
£1,982.25 excl. BTW

Fresh-r Aan-de-Muur

De Fresh-r Aan-de-Muur is een decentrale ventilatie-eenheid met warmteterugwinning. Het gebruikt de warmte van de muffe lucht die wordt weggeventileerd, om de frisse lucht die het van buiten binnen brengt op te warmen. De Fresh-r Aan-de-Muur is geschikt voor bestaande bouw. Er zijn geen aan- of afvoerbuizen nodig voor dit apparaat, waardoor de installatie veel gemakkelijker is dan bij een conventionele WTW-systemen. Wordt compleet geleverd met alle armaturen en fittingen die nodig zijn voor de installatie. Als optionele extra kan deze Fresh-r worden geleverd met een filter tegen pollen en fijnstof.
£1,982.25 excl. BTW